WION Systeem

Het WION Systeem is een SaaS (Software as a Service) oplossing, waarmee Klic-meldingen automatisch worden afgehandeld, volgens de geldende wetgeving. Om gebruik te maken van het WION Systeem hoeft er op uw eigen IT-omgeving of computer niets geïnstalleerd te worden. U werkt volledig vanuit de cloud.

Individuele bedrijfsregels instellen

Door het instellen van individuele bedrijfsregels, kunnen we de exacte afhandeling en beantwoording van Klic-melding voor u configureren. Een bedrijfsregel is bijvoorbeeld afhankelijk van het type melding (oriëntatieverzoek, calamiteit-, of graafmelding) en aanwezigheid van verhoogd risico. Dit leidt vervolgens tot wel of niet automatisch afhandelen en wel of niet meesturen van bepaalde bijlagen.

Zodra er een melding is behandeld kan er een e-mail notificatie worden gestuurd naar een of meerdere werknemers uit de organisatie waarin wordt aangeven dat er een Klic-melding is behandeld maar waar tevens een link in staat naar het archief waar deze melding kan worden bekeken.

Moderne viewer

Voor het bekijken van Klic-meldingen, en de gekoppelde informatie, is er een moderne viewer beschikbaar. In deze viewer kunt u de ligginggegevens van uw eigen kabels en leidingen terugvinden, gecombineerd met de actuele graafpolygonen van de Klic-meldingen. Ook kunnen we naar uw specifieke behoefte extra kaartlagen toevoegen. In de viewer is tevens een uitgebreide zoekfunctionaliteit beschikbaar, en is er de mogelijkheid om zeer uitgebreide rapportages op te stellen.

Bewaren van Klic-meldingen

Alle meldingen, incidenten en verzonden berichten worden opgeslagen en gelogd. Deze zijn eenvoudig weer op te zoeken en in te zien. Deze functie is vooral van belang in geval van afhandeling aansprakelijkheidsprocedures in geval van schade door de grondroerder. Geodan hanteert een standaard van 5 jaar voor het bewaren en online presenteren van de Klic-meldingen. Na het verstrijken van de 5 jaar worden de meldingen nogmaals voor een periode van 5 jaar in een offline archief opgeslagen.

Meer informatie

Wilt u het beheer en de afhandeling van Klic-meldingen liever niet zelf doen? Dan nemen we die taak graag van u over. Neem voor meer informatie contact met ons op via: T +31 (0)343-594532 of E info@geodanvandenberg.nl